Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنا به گفته بسیاری از کارشناسان اگر وضعیت به همین منوال پیش برود دیگر در چند سال آینده خبری از جنگل بلوط و تابلوی سبز و زیبای خداوندی در کهگیلویه و بویراحمد نخواهد بود مانند آن چه که امروز در پیرچوپان می‌بینیم.

خبرگزاری فارس یاسوج؛ قاسم خشت‌زر-صحبت از وضعیت منابع طبیعی و محیط زیست در استان کهگیلویه و بویراحمد دیگر تکراری شده و همه می‌دانیم که چه بلایی بر سر این میراث گرانبهای طبیعی در استان رفته و چه وضعیت اسفناکی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن از زمین‌خواری‌ها و نفله کردن طبیعت که هر روزه خبرهای ناگواری از وضعیت جنگل‌ها شنیده می‌شود و شاهدیم که هر ساله به دلیل چپاول این میراث گرانبها چه تعداد بلوط 500 ساله به بالا زنده زنده در آتش سوخته می‌شود و چه تبرها که تنه این صبوران سترگ تاریخ را نشانه نگرفته است.

بنا به گفته بسیاری از کارشناسان اگر وضعیت به همین منوال پیش برود دیگر در چند سال آینده خبری از جنگل بلوط و تابلوی سبز و زیبای خداوندی در کهگیلویه و بویراحمد نخواهد بود و به جای سرزمین چهارفصل باید اسم آن را سرزمین خشکیده و تکیده و یا سرزمین جنگل‌ سوخته نام نهاد.

اما قصه بی‌مهری به طبیعت و بی‌توجهی و بی‌مسوولیتی دستگاه‌های مرتبط به همین جا ختم نمی‌شود و این روزها باید سری به جنگل‌های حاشیه شهر یاسوج از جمله جنگل معروف پیرچوپان زد و دید که چه بلایی بر سر جنگل آورده‌اند.

 

 

زیاد از مرکز استان دور نمی‌شویم که برخی‌ها از جمله مسوولان بی‌مسوولیت بگویند که چگونه با این اوضاع و احوال و نداری‌ها و کمبود قرق‌بان و جنگلبان از جنگل دور دست حفاظت کنیم بلکه صحبت امروز ما و فاجعه‌ای که به تصویر کشیده‌ایم در 2 کیلومتری شهر یاسوج است.

تخلیه نخاله‌های ساختمانی در جنگل چه معنایی جز بی‌توجهی مسوولان دارد مسوولانی که در روزهای خوب خدا آن ورزهایی که هنوز کرونا حمله نکرده بود اندک توجهی به اطراف خود نداشتند و امروز هم که به ناچار کرونا همه را خانه‌نشین کرده است.

خبرگزاری فارس منتظر پاسخ دستگاه‌های مرتبط با این فاجعه از جمله محیط زیست و منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد است.

انتهای پیام/82009

 

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست طبیعت فیلم فاجعه زیست محیطی خبرگزاری فارس پیرچوپان یاسوج کهگیلویه و بویراحمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۴۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز جهانی آزادی مطبوعات World Press Freedom Day + شعار و پوستر

روز جهانی آزادی مطبوعات World Press Freedom) Day) در سال ۱۹۹۳ توسط بیست‌وششمین نشست کنفرانس عمومی یونسکو پایه گذاشته شد تا به خبرنگارانی که در انجام حرفه خود جان خود را از دست داده‌اند، ادای احترام کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، روز جهانی آزادی مطبوعات World Press Freedom Day هر سال در سوم می برگزار می‌شود و روزی برای به‌رسمیت شناخته شدن خدمات مهم ارائه‌شده توسط متخصصان مطبوعات است. این رویداد توسط سازمان ملل متحد به منظور رعایت اصول اساسی آزادی مطبوعات در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود و از خبرنگارانی تجلیل می‌کند که در راه حرفه خود کشته شده‌اند.

تاریخ روز جهانی آزادی مطبوعات ۱۴۰۳

تاریخ روز جهانی آزادی مطبوعات سوم می مصادف چهاردهم اردیبهشت ۱۴۰۳ است. این روز در سال ۲۰۲۴ به اهمیت روزنامه‌نگاری و آزادی بیان در شرایط بحران زیست‌محیطی کنونی جهانی اختصاص داده خواهد شد.

تاریخچه روز جهانی آزادی مطبوعات

سال ۱۵۵۶ سال تولد مطبوعات مدرن و انتشار اولین ماهنامه در ونیز بود. قرن نوزدهم ماشین‌آلات چاپ قدرتمند، تکنیک‌های جدید و ارزان‌تر کاغذسازی و گسترش سواد به رشد تصاعدی مطبوعات منجر شد و در اواسط قرن بیستم روزنامه‌نگاران، روشنفکران و عکاسان موفق شدند جنایات جنگ‌های مختلف را مستند کنند و جهان را در جریان قرار دهند.

خبرنگاران برای ارجاع حقایق به مردم، همچنین حفظ آگاهی و شفافیت ضروری هستند، اما هدف حملات مکرر قرار دارند و بسیاری از آن‌ها ممکن است کشته شوند. پس از افزایش مجموعه‌ای از حملات به روزنامه‌نگاران در طول جنگ‌های داخلی آفریقا در پایان قرن بیستم، گروهی از روزنامه‌نگاران آفریقایی در سال ۱۹۹۱ با مراجعه به کنفرانس یونسکو در ویندهوک، پایتخت نامیبیا، اعلامیه ویندهوک را ایجاد کردند؛ سندی که در نظر داشت شالوده مطبوعاتی آزاد، مستقل و کثرت‌گرا را پی‌ریزی کند. در سال ۱۹۹۳، بیست‌وششمین نشست کنفرانس عمومی یونسکو به فراخوان امضاءکنندگان بیانیه ویندهوک پاسخ داد و روز جهانی آزادی مطبوعات را بنا نهاد.

اصل اساسی توسعه‌یافته توسط یونسکو برای این روز، اجازه دادن به ارتباطات مبتنی بر درک متقابل است که تنها راه ایجاد صلح پایدار در جوامع معاصر به‌شمار می‌رود. این مراسم یادآوری می‌کند که بسیاری از اعضای مطبوعات در سراسر جهان مورد آزار، حمله و حتی قتل قرار دارند و بزرگداشتی است که اصول اساسی آزادی مطبوعات را گرامی می‌دارد و به خبرنگارانی که در انجام حرفه خود جان خود را از دست داده‌اند ادای احترام می‌کند.

خبرنگاران کشته‌شده در جنگ غزه

جنگ رژیم اسرائیل و نیروهای مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از زمان آغاز، مرگبارترین دوره برای روزنامه‌نگاران از زمان شروع جمع‌آوری داده‌های کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران (CPJ) در سال ۱۹۹۲ محسوب می‌شود. تاکنون بیش از ۱۰۰ خبرنگار از زمان آغاز جنگ در هفتم اکتبر سال گذشته توسط رژیم اسرائیل کشته شده‌اند.

روزنامه‌نگاران در غزه به‌ویژه در هنگام تلاش برای پوشش درگیری‌ها در طول حمله زمینی رژیم اسرائیل، از جمله حملات هوایی ویرانگر این رژیم، اختلال در ارتباطات، کمبود منابع و قطعی برق گسترده، با خطرات بالایی مواجه هستند.

شعار روز جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۲۴

شعار روز جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۲۴، «مطبوعاتی برای سیاره: روزنامه‌نگاری در مواجهه با بحران زیست‌محیطی» تعیین شده است. این موضوع نقش حیاتی روزنامه‌نگاری را در پرداختن به چالش‌های محیطی مبرم پیش روی سیاره برجسته و بر مسئولیت رسانه‌ها در افزایش آگاهی، تقویت مباحث و اقدام برای کاهش تخریب محیط زیست، تغییرات آب‌وهوایی و سایر تهدیدات زیست‌محیطی تأکید می‌کند.

روزنامه‌نگاران نقشی اساسی در تحقیق و گزارش در مورد مسائل زیست‌محیطی دارند، دولت‌ها و شرکت‌ها را پاسخ‌گو می‌دانند و جوامع را برای دفاع از راه‌حل‌های پایدار توانمند می‌سازند. مطبوعات از طریق گزارش دقیق، جامع و تأثیرگذار به‌عنوان یک کاتالیزور برای تغییرات مثبت، شکل دادن به گفتمان عمومی و بسیج تلاش‌های جمعی برای حفظ سلامت و رفاه سیاره ما برای نسل‌های آینده عمل می‌کنند.

کد خبر 750069

دیگر خبرها

  • سقوط مرگبار یک طبیعت‌گرد از ارتفاعات جنگل ابر
  • آخرین وضعیت کهگیلویه و بویراحمد طی بارش‌های اخیر
  • ۲ گروه صیادی و شکارچی غیرمجاز در پلدختر دستگیر شدند
  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد
  • طراوت باران بهاری به طبیعت کهگیلویه و بویراحمد
  • بررسی عوارض زیست محیطی معدن مس دره زرشک به کجا رسید؟
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • روز جهانی آزادی مطبوعات World Press Freedom Day + شعار و پوستر
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد